Економісти навчатимуться англійською

Столичні вищі навчальні заклади відзначили «День знань» та посвятили першокурсників у студенти. Свято відбулося і на економічному факультеті Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка. Цього року щасливчиками, яким вручили студентські квитки найпрестижнішого закладу України, стали 340 юнаків та дівчат.

Декан факультету доктор економічних наук, професор Віктор Базилевич (на знімку) розповів, як нелегко довелося цьогорічним абітурієнтам виборювати звання студента, адже конкурс був дуже великий – майже по шість претендентів на одне місце.

– Нелегко довелося екзаменаційній комісії вибирати найкращих серед кращих, адже серед абітурієнтів було понад чотири сотні медалістів, – розповів Віктор Дмитрович. – 140 студентів нашого факультету навчатимуться на бюджетній основі, інші – за контрактом. Нинішнім складом першокурсників я задоволений, майже всі діти – переможці різних олімпіад, спортсмени, учасники художньої самодіяльності, тож не осоромлять стіни Альма-матер.

За словами керівника факультету, не розчаруються майбутні економісти і процесом навчання. Адже факультет має високий потенціал професорсько-викладацького складу, сучасну матеріально-технічну базу, володіє новими технологіями. Чекає на першокурсників і цьогорічна цікавинка – деякі дисципліни викладатимуть тільки англійською мовою. Віктор Базилевич наголосив, що дипломи економічного факультету поки що єдині з-поміж вітчизняних дипломів, які конкурують в усьому світі.

Першокурсників економічного факультету від імені міської влади привітав перший заступник начальника Головного управління з питань взаємодії з засобами масової інформації та зв’язків із громадськістю КМДА Олександр Бурківський.