Бюджетних коштів додалося

Днями Київрада внесла зміни до міського бюджету, бо з початку року його дохідна частина зросла на 5,5 відсотка від планових призначень.

За підсумками восьми місяців, столиця перевиконала бюджет на 57 млн. грн. Тож Київрада на пленарному засіданні внесла зміни до консолідованого бюджету міста, збільшивши його дохідну частину з 5,84 млрд. грн. до 5,89. Голова бюджетної комісії Київради Володимир Присяжнюк зазначив, що досягнути перевиконання вдалося за рахунок збільшення надходжень від продажу землі, а також ліцензій на підприємницьку діяльність. Близько 10 мільйонів гривень заощаджено й на обслуговуванні зовнішнього боргу.

Ці кошти заплановано спрямувати на збільшення видатків за програмою «Турбота» – на 5,9 млн. грн., на фінансування будівництва метрополітену – на 30 млн. грн., спорудження Київського міського центру серця – на 50 млн. грн., а також на зведення південно-західного каналізаційного колектора – на 5 млн. грн.

Київський міський голова Олександр Омельченко зазначив, що додатково передбачено спрямувати 700 тис. грн. «Київспецтрансу», 3,5-4 млн. грн. – на закупівлю підручників для столичних шкіл, бо «чекати державних коштів не можна». Ще 40 млн. грн. заплановано надати метрополітену для отримання кредитів.