Узяв приклад із батька

Айятту Нуре, що проживає в Ефіопії, замолоду був багатим. Нині він має 11 дружин, які народили йому 77 дітей. Здавалося б, живи та радій, але щасливий батько тепер закликає не одружуватися взагалі.

Звісно, що запити численного сімейства росли прямо пропорційно появі нових його членів, і багатство Айятту поступово тануло. Сімейство хоч і бідує, проте живе мирно, а от главі родини ведеться зовсім не солодко. «Я готовий себе убити, коли бачу, що мої діти голодують, а я не можу їм нічим допомогти», – говорить він.

Від безвиході чоловік звинувачує у своїх негараздах владу. Хоча до чого тут вона, ніхто не примушував його ставати на весільний рушничок одинадцять разів.

«Я знаю, що діяв неправильно, взявши собі так багато дружин і народивши стільки дітей, однак, на мій погляд, я заслуговую на допомогу від уряду», – упевнений він. Може, десь велелюбний батечко й міг би сподіватися на винагороду за такий демографічний прорив. А тим часом адміністрація школи штовхає його на нові видатки. Для особистих справ кожного з 40 його дітей, що відвідують навчальний заклад, потрібні фотографії, але батькові це не по кишені.

Старшого сина Айятту сумний досвід батька зовсім не лякає. Дагне одружився уже тричі і має сімох нащадків. Більш того, він має намір одружитися учетверте, анітрошки не бентежачись тим, що навіть не працює.