Самовільно встановлені лотки приберуть. Коли?

Мер Києва Олександр Омельченко підписав розпорядження «Про організацію профілактичних заходів щодо запобігання розповсюдженню кишкових інфекцій та харчових отруєнь». Проте чиновники на місцях не поспішають виконувати цей наказ.

За розпорядженням КМДА вже з 6 липня мали б припинити торгівлю продуктами харчування у київському метрополітені (за винятком торговельних закладів, побудованих за проектами). Однак біля станції метро «Контрактова площа», впритул до трамвайної зупинки, все одно пропонують з лотків булочки та пиріжки. Попри те, що торгувати кондитерськими виробами, печивом, горішками, чіпсами та іншим дозволено тільки в герметичній упаковці, продавці голіруч вкидають у целофанові пакетики вироби з борошна, які вже добряче припали пилом та ввібрали викиди маршруток, автобусів і авто. Неподалік від цього лотка влаштувалася бабця, яка торгує в’яленою рибою (на фото).

Столичні райдержадміністрації спільно з РУ ГУ МВС України в місті Києві забов’язано ліквідовувати будь-яку стихійну торгівлю продуктами харчування на вулицях, зупинках громадського транспорту та в місцях скупчення людей.  А ще – самовільно встановлені торговельні павільйони та лотки. Цікаво, чи позначиться це на долі кіоску біля станції метро «Нивки», де смажать на підозріло коричневій олії за допомогою газового балона чебуреки, пиріжки, стегенця (хоча мали б користуватися електроприладами). Тут немає ані холодильника, ані рукомийника! Якщо однієї днини цей кіоск вибухне – вогнегасник уже не допоможе. Можливо, й завалиться стеля підземного переходу, розташованого під цією вибухонебезпечною точкою.

На прилеглих до ринків територіях також «знешкоджуватимуть» несанкціоновану торгівлю продуктами харчування. Перешкоджатимуть і реалізації продуктів харчування, що швидко псуються, без застосування холодильного обладнання у теплий період та з автомобілів.

Щоби притягнути порушників до відповідальності, групи державних та комунальних управлінь і відомств проводитимуть рейдові перевірки.