Що дозволено продавати

До 30 липня КП «Київський метрополітен» та КК «Київавтодор» мають розірвати договори суборенди та угоди про надання послуг (співпраці), які дозволяють тимчасово використовувати станції метрополітену та підземних переходів для розміщення пересувних засобів торгівлі, тобто столів, лотків, гральних автоматів.

Відтепер при укладанні нових договорів оренди граничний рівень розміщення торговельних місць на входах або виходах станцій метрополітену та підземних пішохідних переходах до них такий: одне місце з продажу квітів та одне – з продажу друкованих періодичних видань.

Чим же дозволено торгувати у підземних переходах та станціях метро?  Друкованими періодичними виданнями; дрібно-штучними продовольчими товарами у герметичній упаковці (кондитерські вироби, печиво, горішки, чіпси тощо), прохолоджувальними безалкогольними напоями (крім пива) у пластикових пляшках місткістю 0,5 літра, тютюновими виробами, квітами, сувенірами, засобами індивідуальної гігієни і догляду, лікарськими засобами (у порядку, визначеному чинним законодавством), фототоварами та елементами живлення. Також дозволено розміщення автоматів з продажу телефонних карток та банкоматів.

До 1 серпня дирекції столичного метрополітену та керівництву «Київавтодору» слід демонтувати гральні автомати, встановлені на станціях метро та підземних пішохідних переходах за межами гральних залів.