Міському голові встановили зарплату

Частина депутатів Київради вже перебуває у відпустці, а позавчора до них приєдналася й решта колег: міський парламент пішов на канікули до вересня.

Попередньо планувалося не залишати на літо невирішених питань, але такі все ж з’явилися. По деяких з них рішення зможе ухвалити Київський міський голова – йому депутати делегували деякі дозволені законодавством права. З яких питань матиме право ухвалювати рішення Олександр Омельченко, ми запитали заступника Київського міського голови – секретаря Київради Володимира Ялового.

– Він матиме право ухвалювати всі рішення, крім тих, що перебувають у виключній компетенції Київради, тобто земельні питання та відчуження власності, – відповів Володимир Борисович.

Одне з питань порядку денного було незвичним: про оплату праці Київського міського голови. Від розміру його зарплати залежать ставки всіх працівників міської держадміністрації та органів місцевого самоврядування. Із 1 червня 2005 року зарплата мера становила 4930 гривень, із 1 липня – 5250 гривень на місяць. А з 1 вересня, згідно з постановою Кабміну, мер отримуватиме 5644 гривні.

Серед найкорисніших для киян рішень депутати ухвалили Програму комплексного розвитку зеленої зони Києва до 2010 року та концепцію формування зелених насаджень у центральній частині міста. Затверджено тимчасовий порядок набуття прав на землю на конкурентних засадах. Схвалено внесення змін до Генплану столиці щодо проекту планування її приміської зони.

Як завжди, не викликало жвавих дискусій питання землекористування, що складалося з 88 пунктів. Лише кілька з них перенесли на наступну сесію.
На цьому до осені в роботі Київради настала перерва.