«Сокіл» опробував літній лід

Український чемпіон готується  до нового сезону в Києві

Київський «Сокіл», єдиний професіональний клуб міжнародного рівня в українському хокеї, почав льодову підготовку до Відкритого чемпіонату Білорусі, який стартує на початку вересня. Наша команда зазнала відчутних кадрових змін у міжсезоння, проте сповнена бажання виступити принаймні не гірше, ніж у минулому турнірі, коли фінішувала четвертою.

Підготовка до нового сезону триває вже три тижні. Вона комбінована, як і в минулі роки: хокеїсти уже відбігали кроси в парку, тепер працюють в тренажерному залі зі штангою, а в середині липня ще й опробували лід, прагнучи якомога швидше відновити ковзанярські навики. Нині до щоденної програми навчально-тренувального збору входять два заняття із загальної фізичної підготовки, а також двогодинне льодове тренування на вечірній «Крижинці».

Кадрові втрати, як і передбачалося, значні, до того ж – проблематичні. На жаль, умови в «Соколі» гірші, ніж у російських або білоруських елітних клубах, а тому кияни воліють перебиратися до сусідніх держав у звичайному людському бажанні краще заробити. Найдошкульнішими стали переходи обох основних голкіперів: молодий Селіверстов пристав на пропозицію вищолігового російського «Нафтовика», а досвідчений Бруль обрав «білоруський» варіант продовження кар’єри (ХК «Гомель»). Не виступатимуть за «Сокіл» і п’ятеро провідних форвардів: «росіянами» стали Касянчук («Трактор»), Проценко («Витязь») і Пастух («Бєлгород»), «білорусами» – Сальников («Керамін») і Марковський («Юність»). У білоруському «Бресті» продовжить спортивну кар’єру захисник О.Благой, а молоді Коваль і Д.Найда перебралися за океан, де спробують сили в університетській лізі.

Поповнення може стати також істотним, але за умови, що зацікавлені сторони таки порозуміються. Бо поки що більшість з потенційних новачків проходять перегляд. Найвідоміший з-поміж них форвард Дідковський, чотириразовий чемпіон Іспанії в складі «Хаки». Разом із ним опробують липневий лід у Києві колеги за ігровим амплуа Ніколаєв («Халл», Англія), Войцеховський («Гомель», Білорусь), Панченко («Брест», Білорусь), Яковенко («Нафтовик» Л., Росія) та Бобкін («Нафтовик» А., Росія), а також оборонці Лясковський («Нєман», Білорусь), Акимов («Гомель», Білорусь), В.Черненко («Халл», Англія), Ємельяненко («Стяуа», Румунія), хокеїсти однієї із заокеанських напівпрофесіональних ліг – воротар Галюк і захисник Кубрак. Але навіть на цьому тлі виокремлюється найтитулованіший вітчизняний хокеїст останніх часів голкіпер Карпенко. Свого часу він був чемпіоном євроліги, Суперкубка Європи та російської суперліги в складі магнітогорського «Металурга», а минулого сезону тріумфував у російській вищій лізі, виступаючи за тверський МВД. Щоправда, 28-річний Карпенко залишиться в «Соколі» лише за умови, що не підпише контракту з якимось заможним російським або білоруським клубом.

Найближчі контрольні спаринги киян відбудуться на зламі двох літніх місяців, обидва – в Білорусі. 30 липня «соколята» зіграють гостьову зустріч з «Гомелем», а 1 серпня – в Мінську з «Юністю». Подією серпня для «Сокола» стане участь у традиційному московському турнірі «Кубок «Спартака», де наша команда виступить під прапором збірної клубів України.