Іспит владою

Усе більше партій виступають за об’єднання провладних сил на майбутніх виборах. Днями до них приєдналася Партія промисловців і підприємців України. Її голова Анатолій Кінах також висловився за утворення широкої коаліції прихильників Віктора Ющенка.

Таку заяву перший віце-прем’єр зробив на четвертому з’їзді своєї партії. Він також зауважив, що ПППУ, як і всі провладні партії, нині проходить випробування. Адже народ надав їм значний кредит довіри. І подекуди цей іспит набагато важчий, аніж Помаранчева революція.

Не секрет, що нині уряду вдається далеко не все, що було обіцяно на Майдані. Знизилися темпи росту, зросла інфляція. Тому, за словами пана Кінаха, останнім часом Кабмін відмінив деякі свої попередні постанови.

Та попри всі випробування владна команда має залишатися єдиною. Її завдання на 2006 рік – створити ефективну парламентську більшість, що дасть змогу сформувати коаліційний уряд. При цьому особисті інтереси потрібно відкинути на другий план й об’єднатися в один мегаблок.

«Нам необхідно забезпечити рівень консолідації, не менший, ніж той, який був на виборах Президента України», – наголосив Анатолій Кінах.

Основним партнером ПППУ бачить «Народний союз «Наша Україна». Угода, яку ще минулої осені підписали Віктор Ющенко та Анатолій Кінах, залишається чинною. Водночас, за участі ПППУ створено Всеукраїнське об’єднання «За Волю», до якого входять близько сорока різноманітних партій та організацій.