Школярі поїхали на відпочинок

Позавчора на центральному вокзалі серед численних пасажирів виділялася група дітей із батьками. Оченята сяяли радістю, і школярики весь час поглядали на годинник: коли вже йти на потяг?

Та група із 80 школярів із малозабезпечених, неповних і багатодітних родин, сиріт і напівсиріт вирушала на захід. Упродовж трьох тижнів вони відпочиватимуть у дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Зорепад» у селі Струсів Теребовлянського району Тернопільської області. А організувала поїздку за підтримки Київського міського голови депутат Київради від 86-го виборчого округу, президент Міжнародного благодійного Фонду Святої Марії, голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики Ганна Матіко-Бубнова. Ми запитали Ганну Василівну, скільки діток цього літа буде оздоровлено її стараннями.

– Це не перша група, яка їде на відпочинок, – відповіла пані Ганна. – Дві зміни дітей вже відпочивають у Бучі Київської області в оздоровчому таборі «Джерело». А взагалі, упродовж літа я відправлятиму дітей на відпочинок. Уже третього серпня буде заїзд чергової групи із 50 школярів, цього разу до Криму. У санаторії вони пройдуть курс лікування. Поїздка буде за сприяння Київського міського дитячого санаторно-курортного медичного об’єднання. Ці дітки також із мого виборчого округу. Чимало маленьких киян оздоровимо через Міжнародний благодійний Фонд Святої Марії. Із кожною заявою, що надходить до нас, ми працюємо індивідуально. І задовольняємо всі. Щодо коштів, то частину їх виділено із міського бюджету на виконання соціально-економічних програм округів.