Канікули почнуться у вівторок

Депутати втомилися. Це відчувається хоча б із того, що на кожному засіданні все більше питань переноситься на наступну зустріч у сесійній залі, оскільки вони вимагають доопрацювання. Так сталося і позавчора.

Попередньо планувалося, що сесія 14 липня стане останньою перед канікулами. Але за пропозицією міського голови депутати ще раз зберуться у вівторок, 19 липня, аби розглянути всі питання, які потребували додаткового вивчення. На цьому до вересня у міському законодавчому просторі настане перерва.

Позавчора левову частку порядку денного знову займали земельні питання. Одне з них, про затвердження тимчасового порядку набуття прав на землю на конкурентних засадах, перенесено на вівторок. Ми запитали Олександра Омельченка, у чому суть цього рішення?

– Переважна кількість земельних наділів проходитиме через аукціони, – відповів міський голова. – Буде прийнято комплексну систему, яка визначатиме, під що землю виділяють. Якщо під житлове будівництво – ділянку надаватимуть в оренду. Якщо під вітчизняні чи зарубіжні інвестиції – землю продаватимуть з аукціонів. Усі, хто за останні роки так званої приватизації став власником землі, за положенням, що його буде розроблено цього року, мають викупити землю.