Віденський бал наближається…

Із нагоди святкування національного Дня Австрії за ініціативи посла Австрії в Україні д-ра Міхаеля Міісса 21 жовтня  в Києві в Національній опері України відбудеться Віденський оперний бал.

До цього Віденські бали влаштовували в приміщенні Київської мерії. А відтепер його організатори вирішили влаштовувати свято в просторішому приміщенні, де б було більше місця для танців та спілкування. І щоб тривав бал аж до ранку – години до 5-ої. Гратиме оркестр Національної опери України та Луганський симфонічний оркестр. Присутні отримають естетичну  насолоду і від колоритного звучання альпійського тріо, і від виступів висококласних українських співаків та солістів балету.

Пан посол зауважив, що квитки не будуть такі дорогі, як зазвичай на балах, що влаштовують в Австрії, у Відні. Чимало організаційних питань ще узгоджується, йдуть переговори з майбутніми виконавцями – артистами, згодом буде встановлено й вартість квитків. Можна буде викупити й окрему ложу. У перервах між   танцями – фуршет, гості підкріпляться вишуканими стравами австрійської кухні.

– Цей Віденський бал матиме й українські риси, – зауважує диригент Національної опери України Генріх Макаренко. – Програма буде активною, більше схожою на шоу.

– Обов’язкова умова для всіх – мати вишуканий вигляд. Чоловіки мають  бути у фраках або в чорних святкових костюмах, Жінки зможуть постати у всій красі – у довгій вечірній сукні з декольте і, звичайно ж, із ювелірними прикрасами.

Та головне – до витонченої музики,  елітних розваг – мати й витончений смак.