Українській мові у Криму незатишно

Днями на прес-конференції в столиці члени громадської організації «Студентське братство» із Севастополя розповіли, що українській мові в Криму незатишно.

Навпаки, влада всіляко перешкоджає роботі єдиного місцевого українського дитячого центру та здійсненню в Севастополі особливої програми «Взаємодія вищих навчальних закладів західних областей із закладами освіти АР Крим та Військово-морськими силами Збройних сил України», яка передбачає виділення кримським абітурієнтам місць у ВНЗ Західної України на пільгових умовах, бо приховує інформацію про її існування від місцевої молоді. Єдиний україномовний дитячий дошкільний заклад нова влада закрила. Забирають приміщення і в унікальної як для Криму української дитячої бібліотеки.  Залишається нагальною й проблема дефіциту української літератури та преси. Зате російської щодня з’являється все більше. Як і філій московських ВНЗ, які, зрозуміло, готують своїх вихованців не для роботи в Україні.

От і виходить, що, здавалося б, українська влада пригноблює державну українську мову і допомагає повністю витіснити її якщо не з усього Криму, то хоча б із Севастополя.