Мерія не дача чи пляж!

Мешканцям Москви та іноземним туристам, які бажають відвідати мерію, бібліотеку, театри та навчальні заклади, доведеться відмовитися від шортів, порваних джинсів, прозорих футболок та глибоких декольте. Особливу увагу звертатимуть також і на взуття. Порушники відповідного розпорядження московської влади мають сплатити до міського бюджету так само штраф, як і ті, що розпивають алкогольні напої у громадських місцях.

За інформацією російських ЗМІ, першим, хто звернув увагу на непристойний вигляд деяких гостей мерії, а особливо журналістів, став прес-секретар мера Москви Сергій Цой. Як колишній журналіст, Цой зауважив, що  розуміє, як важливо його колегам одягатися зручно, тому ніхто не буде вимагати «карденівських» смокінгів, метеликів та  лакованого взуття. У солідний ресторан не пускають без піджака і краватки, а в мерії, де приймають навіть глав  держав, з’являються у взутті на босу ногу, зауважив С.Цой.

Співробітники прес-служби повідомили критерії, за якими людей пропускатимуть до офіційних установ. По-перше, жінкам дозволяється носити брюки, джинси, але не коротенькі шорти. Не забороняється носити й блузи, однак без відвертого декольте. Чоловікам не обов’язково носити краватки, але варто стежити за тим, щоб одяг не був відвертим та таким, що облягає. Не пускатимуть до Юрія Лужкова також п’яних і неголених.