Житло для киян… не в Києві

Інвестиційно-будівна корпорація «Місто» розпочала зведення нового елітного будинку в пристоличному місті Вишневому. Здавалося, цей факт нічим особливо не вирізняється, утім як зазначають інвестори, окрім відсутності вже традиційних навколо новобудов конфліктів та скандалів, є інші  радикальні новації.

– По суті, нам удалося створити прецедент на ринку житла, – каже директор корпорації Ярослав Панащук. – Мальовниче передмістя Києва дуже перспективне. Незначна віддаленість житла від столиці вже давно не сприймається як негативний чинник, адже завдяки розвинутій транспортній інфраструктурі чи наявності власного автомобіля дістатися до Києва можна за 15-20 хвилин. Жити  в передмісті стає престижно. Утім виникає інша проблема – за межею великих міст практично відсутнє високоякісне та комфортне житло. Своїми інвестиційними проектами ми й намагаємося розв’язати цю проблему. Зрозуміло, що зважуючись придбати житло в передмісті, потенційний покупець оцінює не лише комфорт і зручність, які за нашим задумом не поступатимуться найсучаснішим столичним, а й вартість житла. Розробляючи проекти будинків, ми намагалися максимально удосконалити технологію та зробити наші будинки насправді елітними. Ще одне – вибір місця розташування будинку. Реалізація такого проекту в столиці значно вплинула б на його собівартість. Будівництво житла в регіонах проводиться  в значно менших об’ємах у порівнянні з Києвом. Крім того, житло, що нині будується в регіонах, значно поступається якістю та інфраструктурою нашим проектам. Тож конкурентів ми практично не маємо.

Така політика корпорації – розвиток ринку нерухомості високоякісного житла в регіонах, стала вирішальною у становленні партнерських стосунків між інвестиційно-будівною корпорацією «Місто» й Банком регіонального розвитку. Свого часу завдяки високопрофесійному рівню фахівців, будівельному досвіду, компетентному менеджментові корпорація виграла оголошений цією банківською установою тендер і отримала надійного фінансового партнера. Саме співпраця з Банком регіонального розвитку дає змогу розробити максимально ефективні кредитні програми.

– За короткий термін роботи корпорації, до якої нині входить кілька потужних будівельних компаній, зокрема, ЗАТ «Спецвисотмонтаж-БУД», Вишнівськміськбуд, ТОВ «Опалтон Сити Груп»  та ЗАО «Енерговисотспецбуд», а також завдяки нашим партнерам, якими стали  Frigo Mekanik (Туреччина) , ТОВ «Елітбуд»,  український консорціум «Екосорб» та ВАТ «БЗСК», нам удалося досягти чималих успіхів, – веде далі Ярослав Панащук. –  Сьогодні ми пропонуємо повний спектр послуг –  від проектування до здачі будинку в експлуатацію. – Концепцію розвитку елітного житлового будівництва в регіонах ми почали випробовувати в Броварах, там уже зводяться два будинки і до кінця цього року власники квартир справлять новосілля. Наші фахівці високо оцінюють ефективність таких капіталовкладень, тому реалізацію проекту у Вишневому було вирішено не відкладати. На нашу думку, вкладати гроші в проекти корпорації «Місто» стало вигідно завдяки гарантіям Банку регіонального розвитку і, звісно, завдяки помірним цінам на вже готове високоякісне житло. Останнє,  мабуть, найважливіший чинник. По суті, корпорація опановує будівництво соціального житла, тобто такого, що доступне громадянам із середнім рівнем прибутків, адже  така само квартира в столиці коштуватиме вдвічі, а то й втричі дорожче.