Майбутні лідери гартуються сьогодні

Республіканська партія України заснована на початку нинішнього року, але вже встигла активно заявити про себе. Створено 27 її регіональних організацій, які об’єднують понад 23 тисячі членів партії. Середній вік тих, кому небайдужі  ідеали республіканців, 40 років. Однак у партії розуміють, що запорукою її майбутнього є молодь, тому схвально сприйняли ідею Київської міської парторганізації про створення молодіжного крила.

Днями у центральному офісі міської парторганізації зібралися юні прихильники РПУ – студенти, старшокласники, молоді бізнесмени та політики. Вони створили молодіжне крило, обрали його керівну раду та вирішили спільно виробити зміни до статуту і програми партії, щоб не пізніше листопада мати вже молодіжну організацію РПУ. Очолив юних київських республіканців студент п’ятого курсу факультету міжнародної стратегії і безпеки Київського інституту міжнародних відносин Національного університету імені Тараса Шевченка Олег Барамиков. Лідер молодіжного крила РПУ народився і виріс у Києві в інтелігентній родині. Батько його – Євген Петрович до виходу на пенсію був державним службовцем, обіймав відповідальні посади у Держплані України та представляв торгові інтереси нашої держави у Російській Федерації, а мама – Тетяна Василівна – завідує кафедрою в столичному університеті дизайну і легкої промисловості. Олег уже під час проходження практики у Київській організації РПУ брав активну участь у розробці програмних засад діяльності молодих республіканців, виявляв ініціативу та обізнаність потреб і запитів юних громадян України, проблем і труднощів, що виникають у юнаків і дівчат.

Вітаючи молодь з організаційним оформленням її крила в партії, член політради РПУ екс-міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко і голова Київської організації Айдин Айсін справедливо наголошували, що досвід політичної роботи нині прислужиться у майбутньому не лише юнакам і дівчатам, а й республіканському руху в Україні, який стане справжньою фабрикою лідерів. Цьому сприя-тимуть заплановані молодими й підтримані старшими товаришами по партії зустрічі, дискусії, круглі столи, бізнес-тренінги тощо.