Лукашенко знайшов на кого спертися

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про наростання проблем у політичних і дипломатичних відносинах з Україною.

«У нас якось політика роздвоїлася, розмежувалася. Добре ідуть справи у сфері економіки, цього року є приріст товарообігу. Але ми все більше скочуємося до нерозуміння у сфері політичних відносин, дипломатії», – заявив Лукашенко, приймаючи в Мінську керманича комуністів України Петра Симоненка.

Як зазначив білоруський президент, «хоч як би складалася обстановка в Україні, ми дуже близькі народи, і буде злочином, якщо ми вириємо рів по кордону між Україною і Білоруссю». «Цього допустити не можна. І на кого, як не на вас, нам спертися, щоб не допустити розколу між нашими державами», – сказав Лукашенко.

«Я ніколи не приховував своєї підтримки Компартії України, усіх лівих, лівоцентристських сил, які хочуть добра нашій державі», – наголосив білоруський лідер.


Симоненко ж у свою чергу охарактеризував висловлювання Лукашенка «як слова здорового глузду, слова майбутнього». На його переконання, сьогодні «немає жодної можливості вижити народу України, якщо ми різатимемо пуповину по живому, знищуватимемо те, що нам залишили наші батьки, діди і прадіди», повідомляє «Інтерфакс».

Як наголосив Симоненко, «останні події в Україні і наша боротьба – це не просто кулачні бої. Ми тверезі, розумні політики, але є межа, за якою можуть настати тяжкі наслідки», – наостанок застеріг він.

Інф. «ВК»