М’яч – на центр!

Сьогодні відбудуться найперші матчі нового футбольного року

П’ятнадцятий національний стартує сьогодні матчами в шести містах України. Найтитулованішим учасником прем’єрного дня стане донецький «Металург», який тричі володів бронзовими відзнаками чемпіонату країни. Це зумовлено тим, що флагмани вітчизняного футболу – «Шахтар» і «Динамо», зайняті в суботньому поєдинку за суперкубок, долучаться до регулярних перегонів лише завтра.

Але наша увага, звичайно, знову прикута до Одеси, де зіграє муніципальний «Арсенал». У міжсезоння каноніри зазнали певних змін, зокрема, їх лави поповнили Уваров, Петкович, Омоко, Д.Воробей та Ситник. І, збагачені досвідом минулого чемпіонату, коли Олександрові Баранову таки поталанило згуртувати колектив однодумців, арсенальці спроможні перейти від локальних успіхів до штурму турнірних вершин. Одеський матч має засвідчити реальність наших сподівань. Сьогоднішня зустріч опонентів стане сьомою в елітному турнірі. 21 вересня 2002 року кияни виграли в Одесі з рахунком 3:1, а найперший гол у ворота «Чорноморця» став справою Чернова (до речі, корінного одесита). Відтак «Арсенал» здобув аж чотири перемоги, поступившись одного разу, і загальне співвідношення забитих і пропущених м’ячів – 9:5 на користь наших земляків. Яскраво вираженого бомбардира в цьому протистоянні не має: більше одного м’яча не забив ніхто. Проте влучними «пострілами» уже відзначалися Коновалов, Бабич, Мизін, а також одесити Косирін і Білозор, які виступали в найпершому призові столичного муніципального клубу. Насамкінець цікавинка календарна. Досі 12 липня каноніри змагалися двічі – 2002-го та 2003-го років, і в обох випадках невдало: поразки від земляків-динамівців – 1:3 і в Кіровограді від «Зірки» – 0:1. Час ламати традиції…

ІНШІ МАТЧІ сьогоднішнього дня: «Іллічівець» (Маріуполь) – «Металіст» (Харків), «Ворскла» (Полтава) – «Закарпаття» (Ужгород), «Металург» (Донецьк) – «Сталь» (Алчевськ), «Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Таврія» (Сімферополь), ФК «Харків» – «Кривбас» (Кривий Ріг). Завтра зіграють: «Динамо» (Київ) – «Металург» (Запоріжжя) – початок о 20.00 на стадіоні «Динамо» імені В.Лобановського, «Волинь» (Луцьк) – «Шахтар» (Донецьк).