Сила, що відстоює інтереси Майдану

На перший з’їзд «Народного союзу «Наша Україна» прибуло близько півтори тисячі делегатів. Партія Віктора Ющенка дуже швидко росте й розвивається.

Голова Ради партії Роман Безсмертний зазначив, що Народний союз не може дозволити собі пасти задніх. Тому створено вже понад 600 місцевих осередків. До НСНУ вступило понад 66 тисяч осіб. Створюється потужна сила, яка відстоює інтереси Майдану і відповідає за діяльність команди Президента. Водночас партія має і проблеми. Багато хто не зміг перелаштуватися з опозиційної діяльності на роботу у владі.

– Ми були сильні в опозиції, – зауважив пан Безсмертний, – і ми повинні виробити силу й вміння, щоб реалізувати владу.

Про цю проблему згадав і гість з’їзду, на якого всі чекали, – почесний голова НСНУ Президент Віктор Ющенко. За його словами, багатьом представникам влади під час революції жилося набагато легше. Нині доводиться працювати по-іншому.

Глава держави пообіцяв знизити зростання цін і не виключив можливість дефляції.

– У першому півріччі інфляція становила 7-8 відсотків. Я обіцяю, що в останні три місяці року рівень інфляції буде 0,5 - 0,6 відсотка на місяць, – зазначив Президент. – Це дає нам змогу говорити, що політику цін, яка може відібрати ті соціальні надбання, які ми дали людям, ми тримаємо під високим контролем.

Найближчим часом відчують полегшення і підприємці. З 1 червня діє «єдине вікно» на митниці. А з 1 липня за схожим принципом реєструють малий та середній бізнес. Віктор Ющенко пообіцяв звільняти чиновників, які не виконують цих розпоряджень. Крім того, буде скасовано 1300 законодавчих актів, які заважають розвитку підприємництва.

Особливу увагу Президент звертатиме на село. Туди надійдуть значні кошти, бо навіть в Європейському Союзі 40 відсотків бюджету перепадає саме аграріям. Віктор Андрійович також наголосив на необхідності приватизації землі. Це дасть змогу підняти сільське господарство.

– Переконаний, Україна стане житницею Європи, – запевнив Президент. – Наступний рік буде роком села і парламентських виборів.

Звернувшись до однодумців, які працюють у владі, Віктор Ющенко закликав їх демонструвати командну роботу. Проте делегати партійного з’їзду вказали на чвари в деяких регіонах. Вони направили главі держави звернення з проханням звільнити голів Рівненської та Донецької облдержадміністрацій.

Головне ж завдання партії – здобути більшість у парламенті.