«Львівську браму» відчинять

Ми запитали Київського міського голову, коли ж нарешті розпочнуться роботи з реконструкції Львівської площі і відкриють станцію метро «Львівська брама», а також обіцяні другі виходи зі станцій «Лісова» та «Дарниця»?

– Цього року обов’язково відкриємо другий вихід зі станції метро «Лісова», – відповів Олександр Омельченко. – Другий вихід зі станції «Дарниця» ми могли б відкрити цього року, але з’явилися інвестори, які пропонують використати станцію в комплексі з об’єктом торговельного, соціально-культурного та побутового призначення. Ми з ними працюватимемо, навіть якщо роботу буде завершено не цього року, а, скажімо, в березні наступного.

Щодо станції «Львівська брама». Компанія «Зубр», визнана торік переможцем тендера на реконструкцію Львівської площі з будівництвом входів на станцію метро, підписала угоду, за якою мала надати на розвиток соціальної сфери міста 22 млн. грн. Так сталося, що інвестор неспроможний внести таку суму. Тому в липні проведемо новий конкурс, визначимо потенційних інвесторів і цього року приступимо до роботи. Проектну документацію затверджено.