У фіналі – «Контроль»

Художники групи Р.Е.П. відкрили в Центрі сучасного мистецтва творчу лабораторію. Протягом липня та серпня з 15 до 18 години кожен охочий  матиме змогу спостерігати, як створюються радикальні твори мистецтва.

Уже вчетверте за  час свого існування Центр сучасного мистецтва міняє  формат з виставкового на робочо-презентаційний. Задум – побудова діалогу не стільки між твором і глядачем, скільки між людьми мистецтва – художниками, глядачами, арт-критиками. Мета відкритої лабораторії групи Р.Е.П., до якої належать двадцять художників, – продемонструвати сам процес творчості у русі, де постійно відбуваються зміни. Володимир Кузнєцов створює кімнату з пінопласту, Жанна Кадирова з будівельної піни ліпить макет пачки цигарок. «Значно приємніше працювати разом, спостерігати, як кожен свої думки втілює в реальність – з’являється більше ідей та енергії», – каже вона.

У рамках Відкритої лабораторії буде проведено лекції та семінари на теми сучасного мистецтва. Також відбуватимуться презентації художників-учасників групи Р.Е.П.: кожному присвятять один день. Завершиться Відкрита лабораторія у вересні великою виставкою під назвою «Контроль».