Собак тільки по-собачому

Наш парламент заледве встигає вносити зміни та ухвалювати закони, які регулюють  стосунки людей у суспільстві. До тварин у нього руки,  точніше думки, нечасто доходять. А от бразильський конгресмен Рейнальдо Сантос де Сильва запропонував ухвалити закон, що забороняє давати домашнім тваринам людські імена.

Бо, на думку сенатора, така традиція негативно впливає на здоров’я молодих бразильців. При цьому він посилається на висновки експертів-психологів, які стверджують: дітей пригнічує те, що їм доводиться «ділити імена» з тваринами.

У випадку, якщо закон буде прийнятий, у ветеринарних клініках і зоомагазинах Бразилії з’являться оголошення, які застерігатимуть громадян про заборону називати своїх улюбленців загальноприйнятими людськими іменами. За порушення накладатиметься штраф або громадські роботи.

Хоч би якою курйозною на перший погляд здалася пропозиція заокеанського конгресмена, але раціональне зерно в ній і справді є, бо ніхто ж не заперечуватиме, що ім’я відіграє неабияку роль у долі людини. Та й хіба мало гарних та оригінальних  і справді «тваринних» кличок, щоб «ділитися» з чотириногими ще й своїми людськими іменами?