Помилковий «діагноз»

Тієї миті Олеся була переконана, що татко мертвий. Панікувати почала лише тоді, коли почула висновок експертів – батько загинув через її «недбалість».

О десятій годині ранку Олеся вийшла на балкон свого дачного будиночка, що в Святошинському районі. Вона шукала деякі речі. Проте чомусь не могла знайти. Майже весь дім перевернула з ніг на голову, але потрібне їй немов випарувалося.

Заклопотана справами спочатку не звернула уваги на батька, який відпочивав на балконі. Лише співмешканець Андрій закинув, що, мовляв, старий якось незграбно повис на перилі. Однак тоді на це вони не зважили. Тільки після обіду, коли жінка знову вийшла на балкон і побачила, що батько так і не змінив пози, не на жарт занепокоїлася. Перехилившись через перила, він знепритомнів. Посиніле обличчя вказувало на найстрашніше. Тож Олеся вирішила, що він мертвий, тому жодної допомоги не надала й швидку не викликала.

– Так, старий віддав Богу душу, – могильним голосом підтвердив її здогадки Андрій.

Трохи оговтавшись від шоку, стали радитися, що ж робити далі. Андрій закинув, мовляв, тіло дуже важке й виносити його на подвір’я буде складно. Вихід знайшла Олеся. Андрій узяв батька за одну ногу, жінка – за руку. Перехилили старого через перила і скинули його на землю. А тоді вже викликали міліцію.

Із висновків експертизи: «Від отриманих тілесних ушкоджень – черепно-мозкової травми з переломом кісток і основи черепа, з крововиливами під оболонки, в тканини і шлуночки головного мозку, потерпілий помер на місці події».

Як тільки Олеся дізналася, що викинула з балкона живого батька – скам’яніла. В істериці жінка божилася, що вчинила так, бо була переконана в його смерті. На запитання, навіщо до приїзду міліції чіпала тіло, лише розводить руками.

– Олеся Т. вчинила злочин, згідно з ч. 1 статті 119 ККУ такі дії караються обмеженням або позбавленням волі на термін від 3 до 5 років, – каже прокурор Святошинського району Василь Смітюх.

* * *

Нечасто можна почути про те, як скидають літніх людей з балконів, помилково вирішивши, що ті мертві. Невідомо, як житиме Олеся з таким гріхом.