«Регіони» копають газони

У Маріїнському парку знову з’явилися біло-блакитні прапори. Цього разу без наметового містечка. Просто Союз молоді «Регіонів України» влаштував показове прибирання скверу і обкопування зелених насаджень.

Невже опозиція вирішила подбати про екологію? Насправді все набагато банальніше. Річ у тім, що, згортаючи свої намети, учасники акції протесту пообіцяли навести лад у парку: прибрати усе сміття, яке вони залишили, та відновити газони. Спочатку «регіонали» звернулися до комунального підприємства, аби воно виконало цю роботу. Та вартість замовлення – 93 тисячі гривень – не влаштувала опозиціонерів. Особливо не до вподоби молодим «регіоналам» витрати на заробітну плату робітникам – 25 тисяч.

Згодом Союз молоді «Регіонів України» знайшов приватну фірму, яка погодилася прибрати сквер за суму, еквівалентну трьом тисячам доларів. Але парк вирішили прибрати самотужки.

– Ми звернулися до членів нашої організації з проханням відновити все своїми силами, – зазначив перший заступник голови молодіжного крила Партії регіонів Андрій Пінчук. – Потрібно було придбати насіння й ґрунт та засіяти територію.

На заклик відгукнулися близько сорока опозиціонерів. Усі роботи волонтерів обійшлися в дві тисячі доларів. Гроші ці виділили прихильники партії. А щоб перевірити якість робіт та дотримання технології, Союз молоді «Регіонів України» навіть запросив агронома. Прибрати сквер обіцяють за день-два.
Одначе слід сказати, що представники опозиції обкопували парк дуже цікаво: роботи велися лише там, де нещодавно стояли намети. Інші газони «регіонали» не чіпали.