Боротьба за життя триває

Як уже повідомляла «Вечірка», у суботу в Києві 19-річна студентка Ірина народила четверо малюків – одну дівчинку і три хлопчики.
На світ Божий дітки з’явилися недоношеними. Їхні внутрішні органи ще неготові до повноцінного життя. Надто легені. Їх штучно вентилює закордонна апаратура. Малюкам було введено медичний препарат загальною вартістю 3500 доларів США. Його надала особа, що побажала бути невідомою. Подейкують, що з нардепів.

Проте всі потуги українських лікарів виявилися, на жаль, марними. Першим помер хлопчик, якому судилося з’явитися на світ останнім. Трапилося це ще в реанімації одного зі столичних пологових будинків. Не набагато його пережив і братик, котрий щойно помер в Охматдиті.

– Троє малюків у важкому стані потрапили до нас, – каже завідувачка реанімаційного відділення ОХМАТДИТу Олена Король. – Особисто кожного переносила на руках до «швидкої». Доглядали у відділенні як за рідними. Тепер їх двійко – дівчинка і хлопчик.

Чи виживуть вони? Гарантії не може дати навіть сам Всевишній. Олена Григорівна підтвердила, що стан малюків залишається вкрай важким: легені недорозвинуті.

Як стало відомо з достовірних джерел інформації, власне, молода мама була готова до цих нелегких і навіть жорстоких випробувань. Лікарі досить серйозно й відверто попередили Ірину про це.