Земельні питання розглянуть пізніше

Уже «доброю» традицією в Київраді стало перекидати земельні питання із сесії на сесію. Не став винятком і вчорашній день, коли вкотре понад сто пунктів із порядку денного перенесли до наступного засідання. Аби краще вивчити ситуацію.

Київський міський голова Олександр Омельченко все ж відкрив десяту сесію Київради четвертого скликання, однак невдовзі через те, що мав зустрітися з Президентом, аби спільно оглянути майбутній музейний комплекс «Арсенал», покинув залу й передав ведення сесії своєму заступнику – секретарю Київради Володимиру Яловому. Проте чітку настанову все ж дав: «Стримано, відповідальніше і детальніше ставитися до виділення земельних ділянок у центральній, історичній частині Києва, а також у всіх зелених зонах, лісопарках, біля водойм і в місцях відпочинку громадян». Він також розповів, що під час підготовки до сесії було додатково проведено глибокий аналіз поданих на розгляд об\'єктів. І запропонував поки що утриматися від прийняття рішень приблизно зі ста питань, аби в подальшому прийняти їх «прозоро й чисто». За пропозицією міського голови наступна сесія відбудеться 14 липня. Якщо ж до літніх канікул  депутати не встигнуть розглянути всі питання, можливо, їм доведеться зібратися разом ще й 21 липня.

ДО РЕЧІ

За словами міського голови, через те, що земельні питання не розглядалися два місяці, столичний бюджет у червні втратив близько 120 млн. грн. надходжень. «Але ми їх поповнимо впродовж липня-серпня. І бюджетні показники будуть не гіршими, ніж у першому півріччі», – запевнив він.