100 днів нової «України»

«Сто днів, що сколихнули «Україну», – так можна окреслити діяльність за цей проміжок часу генерального директора і художнього керівника Національного палацу мистецтв «Україна» Миколи Мозгового.

Добрі зміни помітні. Палац відтепер має нову назву і статус – Національний палац мистецтв «Україна» й підпорядковується державному управлінню справами Президента України. Прозорою стала вся діяльність щодо надання послуг – без усяких «несподіванок» для організаторів концертів.

Протягом останніх років палац обмежував свою діяльність орендними взаєминами з тими, хто виступав на головній сцені держави. А з приходом нового керівника тут створили власну режисерсько-постановчу частину, також – квитково-касове господарство. Передбачається відкриття власних представництв у багатьох містах України, щоб мешканці нашої неосяжної країни змогли і в себе вдома заздалегідь придбати квитки на концерт до столичного палацу.

Зросла і каса нової «України». Раніше прибутки в розрахунку на один календарний день становили 16 тисяч гривень, а нині вони сягають 24 тисяч.

Зросла концертна діяльність. Так, у січні–лютому 2005 року тут відбулося 20 концертів, а в березні–червні – аж 53.

Набрали обертів також інші заходи, що організовуються тут. Так, середній прибуток від заходів, що проводяться в прес-центрі, на початку цього року був 2,4 тисячі гривень за місяць, а тепер – 27,5 тисячі гривень.

«Спочатку завадою для проведення концертів наших зірок сцени була висока орендна плата. Але ми запропонували працювати на паритетних засадах, – розповідає генеральний директор, народний артист України Микола Мозговий. – Укладаємо угоду, де обидві сторони відповідають за організацію концерту. Визначаємо вартість квитків і, реалізувавши їх, покриваємо витрати палацу. Так, другого і третього травня провели концерти хору імені Григорія Верьовки. Повторюсь: на паритетних умовах. У дні святкування Великодня ми ризикнули й організували концерти всесвітньо відомого колективу. І два дні в «Україні» був аншлаг. Палац відкритий і доступний для всіх».