Дешевше засмагати топлес

У розпал пляжного сезону купальних костюмів у магазинах та на ринках не бракує, були б гроші.

У центральному універмазі є ціла секція пляжного одягу. Тут є що вибрати: купальні костюми здебільшого італійські та французькі, польські та вироблені на вітчизняних малих підприємствах. Кольори такі, що розбігаються очі. Незвичний вигляд має купальний костюм, який складається із бюстгальтера блакитного кольору та строкатих плавок, ніби  розпарований. «Це сьогодні актуально, беріть, будете модницею», – каже продавщиця дівчині, яка трохи вагається. Загалом же фасони купальників цього сезону мало змінилися. Для юних і струнких пропонують ті ж стрингери, трусики-шортики. Знову в моді класичні бікіні.
Врахували модельєри смаки й панів бальзаківського віку, які, на відміну від молодих, воліють прикрити деякі частини тіла. Одна пані, що збирається засмагати на курортах Туреччини, вибрала комплект волошкового кольору, що складається з «суцільного» купальника та парео. Обійшлося їй таке вбрання від 750 гривень. Найдешевші купальники польські та українські від 85 до 150 гривень, вдвічі-втричі дорожчі італійські та французькі. Парео коштують від 30 до 100 гривень. Можуть зекономити на пляжному гардеробі любителі засмагати топлес та сильна половина. Купальник, що складається лише з одних плавок, обійдеться всього 42 гривні, а чоловічі плавки – від 15 до 60 грн.

Купальні костюми в бутиках відомих світових фірм коштують дорого – 1000-1200 гривень. Проте в серпні в таких магазинах, як правило, 30-50-відсоткові знижки.

Збираючись на море, не зайве подбати і про головний убір. Від цих речей прилавки мало не тріщать. Ціни різні. Найдешевша панамка коштує 25-30 грн., солом’яні капелюшки київської фабрики до 50 грн., турецькі капронові – до 40 грн., блайзери – 20-35 грн.

На найпростіші босоніжки для пляжу доведеться витратити 20-25 грн., а оздоблені різними цяцьками – 80-120 грн.

Не обійтися на відпочинку і без пляжної сумки. Цього літа багато їх у продажу з мішковини та парусинових, розшитих бісером, стеклярусом, оздоблених аплікаціями. Коштують такі сумки від 80 до 150 грн. А клейончасті – від 35-60 грн.