Зі скаргами – до Ющенка

У регіонах України почастішали скарги на дії представників нової влади. Мовляв, тамтешні чиновники не виконують передвиборних обіцянок Віктора Ющенка.

Приміром, голова Дніпропетровської облорганізації партії «Наша Україна» (тільки не Народного союзу, а тої, що колись називалася «Реформи і порядок») Олександр Жир направив Президентові листа, де висловив занепокоєння станом справ у нашій державі. Зокрема, невдоволення пана Жира викликає утворення Народного союзу «Наша Україна». Бо лише дві політичні сили-засновники блоку Віктора Ющенка увійшли до її складу. І це нібито принижує гідність членів Руху, УНП чи «Нашої України» Віктора Пинзеника. На останню навіть чиниться тиск, щоб вона повернула собі стару назву чи саморозпустилася.

Узагалі ж О.Жир ратує за створення широкої коаліції, де, окрім Народного союзу «Наша Україна», «Батьківщини» та Народної партії Володимира Литвина, будуть й інші сили із блоків Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко. Очолити її має саме Юлія Володимирівна як кандидат на посаду голови нового коаліційного уряду. А Президенту треба відмовитися від першого місця у виборчому списку.

Ще жорстокіше критикує владу партія «Третя сила», вказуючи на порушення в Херсонській облдержадміністрації. Тамтешнього заступника губернатора Юрія Горбенка змусили залишити посаду нібито через те, що він виступив перед активістами «Третьої сили». Як повідомив лідер партії, народний депутат Василь Гаврилюк, такий випадок не перший, хоча «Третя сила» не належить до опозиції і не бореться з владою. Тому Ю.Горбенко також звернувся по допомогу до В.Ющенка.

Що ж відбувається насправді? Опозиція, звісно, одразу називає такі факти репресіями, намаганням створити новий режим та підготувати адмінресурс для наступних виборів. А прихильники влади вказують на підступи кучмістів, які хочуть її дискредитувати, і зазначають, що до парламентських виборів остаточно викорінити їх не вдасться. Поживемо – побачимо...