Якщо говорити щиро

Енвер Гусейнов працює в київському метро з 1989 року, має 4 лотки на станції «Нивки». На нараді він нагадав історію виникнення торгівлі в метро і зазначив, що кожен підприємець має угоди, укладені на рік, і визначені місця. Тож пан Гусейнов вважає, що лотки в метро – законні, а міська влада людей обдурила. «Вигнати півтори тисячі людей просто на вулицю – неподобство, – вважає він. – Цю проблему можна було розв’язати, за фінансової участі підприємців побудувати торговельний павільйон, а не пропонувати місця в районах, де лише мухи літають».

У відповідь Микола Георгієвський зазначив: «Хочу нагадати, що є власник, і його право розпоряджатися своїм майном. І якщо власник не захоче продовжувати угоду,  орендар зобов’язаний залишити місце. Але ми не йдемо цим шляхом. Адміністрація бере на себе певні зобов’язання».

Начальник Головного управління з питань регуляторної політики підприємництва Віктор Білич також додав: «Хочу нагадати всім, що підприємництво – це діяльність із метою отримання прибутку на власний розсуд і ризик. Мені сподобалася пропозиція Енвера Гусейнова щодо торговельного центру. Так-от: біля одного з виходів із станції метро «Нивки», на вулиці Щербакова, 2 пану Гусейнову надано земельну ділянку, яку він кілька років не може освоїти. Йому навіть пропонували пільговий кредит для будівництва, який пан Гусейнов не зміг забезпечити. Будь ласка, ми затвердимо проект, будуйте там павільйон, і беріть усіх підприємців до нього! Тож давайте говорити щиро і відверто, а не бити в одні ворота».