Зарплата, ордер, харчування

Свого часу студентські будівельні загони мали неабияке значення для кожної молодої людини, яка протягом двох літніх місяців – липня і серпня – мала можливість не тільки поліпшити своє матеріальне становище, а й побачити неповторну красу рідного краю, відчути надійне плече друга.

Після розвалу колишнього Союзу студентський трудовий запал зовсім згас. Проте останніми роками в деяких вищих навчальних закладах студзагони почали відновлювати свою історію. Так 2000 року в Національному авіаційному університеті вирішили зайнятися працевлаштуванням вихованців на літній період. Студенти виконували малярні, столярні, штукатурні, плиточні та інші роботи в навчальних корпусах та гуртожитках.

Проректор НАУ з навчальної роботи Ярослав Козачок розповів, що, крім середньої зарплати, яка становить нині від 700 до 900 гривень на місяць, студенти університету за свою роботу почали отримувати талони на безплатне харчування та безплатний ордер на поселення до гуртожитку на наступний навчальний рік, що є вагомим доважком до стипендії.

Торік студенти працювали ще й у технічних приміщеннях, у підпорядкованому університету автопарку, на радіополігоні в селищі Жуляни. Кількість будівельників зі студентськими квитками зросла від 250 до 400 осіб. Тож будзагонівський студентський рух у Національному авіаційному університеті набув справді масштабного характеру.