Аби дітям було тепло

У дитсадочку № 134, що у Святошинському районі, було справжнє свято. Дарма, що невеличкий – усього на 100 діток, він дуже потрібний. Окрім того, що тут зростають онуки авіабудівників, котрі 50 років тому його спорудили, з-за старих дерев визирають нові «висотки», маленькі мешканці яких теж прийдуть сюди. 2000-го дитсадок передали у комунальну власність уже непридатним до використання, бо за всі ці роки його жодного разу не ремонтували.

Очоливши Святошинський район, Володимир Мазепа взявся відродити садочок. І хоча капітальний ремонт коштував понад 900 тисяч гривень, рік тому заклад запрацював.

Директор дошкільного закладу для малюків 3-6 років Лілія Алтухова сказала, що колектив не натішиться умовами, в яких працює. Ми пройшлися затишними кімнатами (кожна – іншого кольору) й переконалися, що іграшки нові, меблі цілі, завіси й постіль чисті й свіжі. Та як би гарно не було всередині, стара та ще й поспіхом споруджена будівля може промерзати, а в сиру погоду діти відчуватимуть перепади погоди. То ж, коли генеральний директор компанії «Хенкель Баутехнік (Україна)» Володимир Соха запропонував Володимиру Мазепі благодійно утеплити один дитячий заклад, обрали 134-й садочок.

Володимир Соха і генеральний директор компанії «Рохвол (Україна)», головного постачальника утеплюючих матеріалів, Віктор Кінзерський, директор АО «Укрбудінвест» Віталій Верещинський продемонстрували працівникам дитсадка, заступникам голови Святошинської РДА Наталі Пазенко і Олександру Кононенку, начальнику управління освіти Галині Терпиловській, батькам дітей і журналістам скріплену технологію утеплення фасаду: чималими плитками кам’яної чи базальтової вати за допомогою цементу облицьовують стіни будівлі, відтак оздоблюють і фарбують. Окрім того, що дитсадок має гарний вигляд, буде ще й економія – 35-40 відсотків тепла зберігається. Гарантія такого утеплення – 15 років, фактично ж воно може простояти й 50. І хоча роботи безшумні й цілком безпечні, 20 діток (решта – у відпустках з батьками) тимчасово переселять до іншого садочку.

Компанія «Хенкель» три роки поспіль отримує від податкової інспекції Київської області грамоти як найсумлінніший платник податків. 2000-го «Хенкель» виборов «Бренд року», 2002-го став лауреатом Державної премії України в галузі науки й техніки, переміг у Всеукраїнському конкурсі «Кращий роботодавець року».

Утеплення дитсадка коштуватиме понад 35 тисяч доларів США. Наталя Пазенко цілком слушно назвала таку співпрацю освіти й бізнесу кроком у втіленні урядової програми «Назустріч людям».