Проблеми підприємства, а не влади

29 червня 2005 року біля будинку Печерської районної у м.Києві державної адміністрації на вул. Суворова, 15, група молодих людей, які назвали себе представниками трудового колективу колективного виробничо-торговельного взуттєвого підприємства «Київ», влаштувала мітинг на знак протесту проти закриття їхнього підприємства.

Під час мітингу його учасники розповсюджували листівки із звинуваченням на адресу Печерської районної у м.Києві державної адміністрації та особисто її голови А. Коваленка у нібито причетності до закриття підприємства «Київ».

Прес-служба Печерської районної у м.Києві державної адміністрації уповноважена заявити, що районна влада рішуче відкидає висловлені у виступах посадовців та «працівників» взуттєвого підприємства «Київ» звинувачення на свою адресу і висловлює сподівання, що прокуратурою (куди вже направлено відповідний запит) буде дано належну оцінку перекручуванню фактів та іншим сумнівним прийомам, до яких вдалося керівництво підприємства.

Голова району Анатолій Коваленко зокрема зазначає: «Я заявляю офіційно, що ані Печерська районна рада, ані районна державна адміністрація, ані голова району жодного стосунку до подій навколо взуттєвої фабрики «Київ» не мають. Тому розцінюю дії керівництва підприємства, яке виявило свою неспроможність налагодити нормальну роботу, як звичайне переведення стрілок та перекладання своїх внутрішніх проблем з хворої голови на здорову. Сподіваюсь, що компетентні органи дадуть належну правову оцінку цим діям».

Із заяви прес-служби Печерської районної у м.Києві державної адміністрації. 30 червня 2005 року