Земельний мораторій закінчився

30 червня закінчився мораторій на розгляд будь-яких земельних питань, введений за рекомендацією Президента України. І якщо на попередніх сесіях депутати не зверталися до питань землекористування, то учора в порядок денний було їх внесено аж 259!

– Відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони, – сказав заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Яловий. – Були зауваження з питань землекористування в Україні. До Києва серйозних претензій не було. Рекомендували ж, зокрема, уважніше ставитися до виділення земельних ділянок у центрі міста, зелених зонах і біля води. Тому є пропозиція: земельний блок, який запропоновано порядком денним, винести на окреме засідання, наприклад, 7 липня, аби депутати у постійних комісіях ще раз уважно вивчили документи щодо земельних питань.

Пропозицію Володимира Ялового було прийнято. Тож сесія у діловому руслі продовжила роботу. А численним пікетникам під стінами мерії, які чекали саме розв’язання будівельних проблем, доведеться приходити сюди щонайменше ще двічі – 7 та 14 липня.