Світ розбудить казка

Кияни, які вчащають до Будинку актора, Будинку вчителя, вже слухали спів Олени Беспаленко. Запам’ятали її голос. І ось знову зустріч: на сцені Будинку актора вона презентувала свій дебютний компакт-диск «Казки».

Слухаєш її спів і ніби водночас роздивляєшся акварелі, на які надихнула дитинно-чиста душа і які малює звуками-барвами одкровення ця молода співачка. Мабуть, тому, що несе в своєму єстві той просвітлений ідеал Учителя, бо ж за основним фахом вона педагог, викладач англійської та німецької мов. Закінчила Житомирський педуніверситет.

І хоч її творча біографія ще невелика, але музика й пісні в житті Олени – із самого дитинства. В рідному Житомирі закінчила дитячу музичну школу, клас фортепіано. А гітару, вокал опановувала сама.

Уже рік Олена Беспаленко в Києві. Дебютувала в клубах авторської пісні, на радіо. Мене ж ця молода співачка «взяла на якір» піснями, які по-доброму вирізняються в морі безголосся. Мої враження бурхливо підтверджували оплесками під час концерту-презентації і художниця Валентина Бердник-Сокоринська (ми сиділи поруч), і молодь, студенти Національної музичної академії. В репертуарі Олени – власні пісні (слова й музика) – «Місто», «Колискова», «Крила». Хочеться слухати і «Лісову пісню» на вірші Лесі Українки, «Стрілу», «Далина», «Ніч на Говерлі» – на вірші письменника-фантаста Олеся Бердника.
Разом із її мелодіями плинеш дорогами молодого романтика, який через негоду-пригодоньку йде у свій світ, де дощі дрібненькі обернуться в перлини, де пізнання настане лиш тоді, коли стріла торкнеться цілі. Де щезне мара, бо розгорівся над обрієм сонячний шлях. Де – далина-дивина. Де землю розбудить казка-зірниця…

Більшість пісень на диску в звукорежисурі Сергія Хоменка – співака, музиканта.

На компакт-диску – також пісні англійською та російською мовами. Не всі вони рівноцінні. Та проглядається ота романтика думки, за якою, певно, знудьгувалися сучасні слухачі. То ж побажаймо Олені, щоб, утверджуючись у популярності, линула до рідних джерел і зберегла оті свої казки-акварелі.