Уже не діти – випускники

Випускні вечори дуже схожі: ошатні юнаки та дівчата, зворушені батьки й учителі. Завтра – клопоти зі вступом до університетів, а цього вечора – музика, квіти, привітання. І – сум: за дитинством, друзями, вчителями, котрі щомиті підкажуть, поправлять, допоможуть…

У 3-ій середній школі, що на Виноградарі, свято розпочали пізно, о 22-й. Директорка Ірина Луб’янська пояснила: щоб діти менше втомилися до світанку, який неодмінно мають зустріти. Пані Ірина до нинішньої посади, яку обіймає п’ять років, пройшла всі сходинки – молодого спеціаліста, класного керівника, викладача, заступника директора, тож добре знає, що для дітей краще. І дуже пишається тим, що у звичайній загальноосвітній школі уже минулого навчального року 75 дітей перемагали в олімпіадах усіх рівнів з кількох предметів. Талановитий учитель фізики Валерій Старощук, автор кількох підручників, так любить свій предмет і дітей, що вони знають фізику чи не найкраще. Олег Купраш – призер Всеукраїнської олімпіади з фізики, а Олександр Єфремов посів друге місце на 12-му Всеукраїнському турнірі юних фізиків.

Фізик Валерій Старощук виявився ще й ліриком. Разом із Оленою Желевською та Іриною Михайловською (всі троє – класні керівники випускників) заспівав щось прощальне під гітару. Ірина Едуардівна розповіла, що у школі величезного значення надають естетичному вихованню. Приміром, шкільним театром «Натхнення» керують заслужена артистка України Людмила Лимар і знаний артист Михайло Шикула. Багато дітей можуть похвалитися, що грали у спектаклі разом із такими зірками? Ото ж бо! Драматичний театр працював навіть у пришкільному таборі. Є у школі театр моди «Силует», яким керує заступник з виховної роботи Олена Лішунова. Теж улюблений, бо приймають із шести років: хочеш розробляй моделі, хочеш демонструй їх. Заодно діти вчаться правильно рухатися.

Свято без гостей – не свято. Завітав на випускний вечір депутат Київради Георгій Дігам. Як завжди – з подарунками: вручив батькам чотирьох медалістів, першим учителям і класним керівникам випускників вентилятори.