Сирота буде не один

Напередодні дев’ятої річниці ухвалення Конституції України Трудова партія збирається відтворити доленосні події ночі з 27 на 28 червня 1996 року. І цікаво, небанально розповісти про перипетії конституційного процесу.

У акції, яку заплановано провести в Українському домі, візьмуть участь народні депутати Борис Олійник, Микола Карнаух та Володимир Стретович. Запросять сюди й «батька» Основного Закону України, голову Трудової партії Михайла Сироту. Завітають на цей захід і колишні парламентарії Ярослав Федорин, Олександр Жир, Валерій Паламарчук, Олексій Дмитренко. Очікується також прибуття членів Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з доопрацювання та ухвалення проекту Конституції України, зокрема Віктора Мусіяки, Миколи Дудченка, Івана Попеску.

У невимушеній, неформальній обстановці учасники дійства розкажуть про основні події тієї славетної ночі, про маловідомі подробиці конституційного процесу, звернуть увагу на цікаві його деталі. А члени парламентської комісії конкретніше зупиняться на процедурі розробки Основного Закону, його найважливіших, найдемократичніших положень.

Усі присутні отримають унікальну нагоду знову пережити ті знаменні події й хвилюючу мить ухвалення Конституції України. А Михайло Сирота, який був чи не головною дійовою особою в ту ніч, либонь, і нині з радісною тривогою в душі очікує цього повернення на дев’ять років назад.