Боже слово проти наркоманії

На Лівому березі в невеличкому будиночку колишнього дитсадка на вулиці Микільсько-Слобідській, 2-а розмістився Євангелійський соціально-реабілітаційний центр хворих на наркоманію та алкоголізм при Міжнародному благодійному фонді «Варнава».

Про діяльність закладу розповідає заступник директора центру Ігор Лащук:

«Центр працює вже 11 років. Наркоманія – це насамперед хвороба особистості. Набутий досвід переконує нас, що Боже слово, молитви, взаємодопомога людей, які потрапили в цю біду, вельми ефективні в боротьбі з наркоманією. Більш ніж 300 молодих осіб наш центр повернув до нормального життя. В Україні офіційно зареєстровано близько 107 тисяч наркоманів, але всі ми добре розуміємо, що фактично їх у 10-15 разів більше. 95 відсотків тих, хворих на наркоманію, – це люди віком від 15 до 30 років. Третина скоєних злочинів теж пов’язана з наркотиками. Половина засуджених – наркомани. Кожний п’ятий наркоман – жінка. Дев’ять з десяти повій – теж наркоманки. Щороку загін наркоманів в Україні збільшується на 80 тисяч осіб. З наркоманією тісно пов’язана така смертельна хвороба, як СНІД. Якщо ситуація не зміниться, то до 2015 року населення України тільки від СНІДу може зменшитись удвічі.

Державні, медичні та релігійні організації мають об’єднати свої зусилля в боротьбі з цією страшною загрозою.

26 червня з 18 до 21 години в Парку «Перемога» наш центр разом з відкритим Міжнародним університетом розвитку людини «Україна» проводитиме акцію «Наше місто – не для наркотиків». У програмі – показ тематичних відеофільмів, концерт авторської пісні, виступ людей, які побороли в собі цю страшну недугу, виступи майбутніх юристів з університету «Україна», зустріч із батьками, діти яких вживають наркотики.

Гадаємо, що захід зацікавить вчителів, батьків, вихователів, соціальних працівників, молодь. Бо це стосується всіх».