Подарунки – обдарованим

Започатковане три роки тому Київським міським головою Олександром Омельченком відзначення найрозумніших, найталановитіших, найспортивніших і найактивніших дітей прижилося. Здавалося б, хіба здивуєш почестями переможців і лауреатів міжнародних та всеукраїнських олімпіад чи майстрів спорту міжнародного класу? Але вони сиділи в залі схвильовані, принишклі поруч зі щасливими батьками, вчителями і тренерами. На перший погляд, звичайні діти.

Подяками Київського міського голови з нагрудними знаками й цінними подарунками нагороджував цього разу його заступник, начальник Головного управління освіти й науки Валерій Кір’ян. Був зворушений, кожному казав щирі слова й одверто зізнавався: «Я щасливий бути серед такої обдарованої молоді й навіть трішки вам заздрю».

Із чотирьох номінацій – «Інтелект і талант», «Творчість і натхнення», «Грація і сила» та «Авторитет і лідерство» – перша була найчисленнішою. Звісно, школа чи ліцей можуть бути гарними й без гучних перемог, та, вочевидь, дитячі таланти треба вміти вчасно помічати і плекати. З року в рік на олімпіадах і конкурсах усіх рівнів перемагають вихованці Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер», Природничо-наукового ліцею № 145, спеціалізованих шкіл № 49 і
№ 53 та Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Усі 12 переможців у номінації «Творчість і натхнення» навчаються в Київській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті імені М.В. Лисенка – піаністи, скрипалі, вокалісти й навіть композитори. Валерій Кір’ян пошкодував, що в залі нема піаніно, аби юні артисти продемон-стрували своє вміння. Наостанку це компенсували лауреати номінації «Авторитет і лідерство», голови рад шкільного самоврядування районів, виконавши під гітару свій гімн.

Усі 14 юних спортсменів – це вже нинішня слава України: члени національних збірних, майстри спорту міжнародного класу, чемпіони юнацьких спортивних ігор. Наймолодші чемпіони – п’ятикласниця Аліна Мірошниченко і семикласник Дмитро Тарасенко.