Прискіпливий погляд промисловців

Відбулася прес-конференція керівників Київської міської асоціації промисловості, будівництва, транспорту і зв’язку «Київ» на тему: «Гострі проблеми соціально-економічного розвитку Києва: погляд промисловців».

Керівники 80 найбільших підприємств і організацій столиці вважають: зміни в політичному житті країни символізують зрілість українського суспільства. Наші громадяни зробили свій вибір і дали державі шанс виправити наслідки прорахунків і промахів, допущених попереднім урядом. Розмірковуючи над глобальними питаннями, учасники прес-конференції торкнулися конкретних проблем промислових підприємств столиці. Зокрема акцентувалася увага на раціональному використанні земель, на яких вони розташовані. На думку віце-президента Асоціації Віктора Власова, місце розташування і налагоджена інфраструктура промислових об’єктів – важливий чинник інвестиційної привабливості, а перенесення цих потужностей за межі міста неприпустиме. Так само, як і домінування іноземних компаній у реконструкції житла. Адже це під силу не тільки росіянам і литовцям. А залучення українських будівельників не лише вирішить важливу соціальну проблему, але й дасть додатковий імпульс розвитку всієї будівельної індустрії Києва.

Розвиваючи тему соціально-економічного перетворення столиці, учасники прес-конференції відзначили зусилля Київської міської державної адміністрації щодо підтримки реального сектору міської економіки. Передусім, її досвід надання вигідних кредитів підприємствам. Однак констатувався факт: незважаючи на порівняно високий рівень соціально-економічного розвитку столиці, ще не всі соціальні проблеми мегаполіса розв’язано.

Віце-президент Асоціації «Київ» Валерій Юзба зазначив: «Тільки налагодивши оптимальний майданчик для розгортання вітчизняної промисловості, держава одержить відчутну підтримку в формуванні повноцінної соціальної політики. Успішні промислові гіганти, як і раніше, можуть узяти на себе вирішення багатьох соціальних питань. Наша Асоціація підготувала цілий перелік розв’язання проблем, що стосуються автоматизації виробництва, оренди виробничих площ, державного замовлення, ринку професій, оподатковування, ліцензування і патентування».

Цей документ подано в Кабінет Міністрів України. Крім того, представники «Києва» провели кілька зустрічей із представниками Головного управління з питань підприємництва м.Києва, депутатами Верховної Ради, а також Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко і Президентом Віктором Ющенком.