Гребенщиков учиться грати

Сьогодні в Києві, в Національному палаці «Україна», та завтра в Одесі відбудуться концерти Бориса Гребенщикова та групи «Акваріум».

Нову програму засновано на піснях платівки «Zoom Zoom Zoom», яка вийшла в квітні цього року. Історія альбому – доволі містична. Записуючи його, музиканти неодноразово змінювали назву, концепцію та дату виходу. Однак лідер «Акваріуму» Борис Гребенщиков забракував уже майже готовий матеріал та почав готувати нові композиції. Після відвідин священної гори Шиви в Індії пан Гребенщиков протягом місяця написав шістнадцять нових композицій. Записували їх у Лондоні та Санкт-Петербурзі. Тож «Zoom Zoom Zoom» має потрійне громадянство: індійське, британське та російське. Музика сповнена мотивами північних широт: реґґі, національними африканськими мелодіями, сальсою. У записі брали участь лондонські та африканські музиканти  та запрошений з Парижу бас-гітарист Хілар Пенда, який родом із Камеруну. «Акваріум» же представляють  Борис Рубекін (клавішні), Ігор Тимофєєв (гітара, саксофон, флейта), Олег   Шавкунов (перкусія) та власне сам Гребенщиков (вокал).

«Від величезного «оркестру», який ми колись мали, залишилося лише четверо, – розповідає Борис Гребенщиков. – Ми знову вчимося грати. Мені 51 рік, і я також учуся. І чим далі, тим більше з’являється сил, енергії, тим більше вдається вкладати не тільки своє вміння, але й усі почуття, зокрема дуже особисті. Чим більше я навчаюся, тим кращою виходить музика. Присягаюся: навіть і не мріяв досягти такого рівня у 80-х роках, і робити те, що роблю зараз».

Танці до ранку

Перший інтернаціональний танцювальний фестиваль «Танці молоді» відбудеться 25 червня у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза». У програмі – одинадцять годин танцювальної музики різних стилів. Розпочнеться фестиваль о дев’ятій годині вечора. Почесними зарубіжними гостями будуть ді-джеї з Нью-Йорка Joe Bond  та Rus Deep. Вони звикли виступати саме на великих вечірках, працюють дуетом та індивідуально. Україну представлятимуть п’ять ді-джеїв: Платон, Нємой, Сід, Мейс, Ромік.