Захищаються майбутні провізори

Фармацевтична галузь України, попри засилля в наших аптеках імпортних лікувальних засобів, стрімко розвивається, бо люди зрозуміли, що наші препарати не поступаються закордонним, зате значно дешевші. Та й вітчизняні виробники постійно працюють над розширенням асортименту продукції, освоюючи випуск найновіших препаратів. Тому галузь потребує висококваліфікованих фахівців як для роботи в аптеках та на фармацевтичних підприємствах, так і в наукових закладах системи.

Цими днями головний екзамен тримають ті, хто завтра вже дипломованим спеціалістом прийде в аптечну галузь України. Ще досить молодий фармацевтичний факультет Національного медичного університету імені О.О.Богомольця – одного з найстаріших вищих навчальних закладів нашої держави, який наступного року відзначатиме своє 165-річчя – невдовзі вчетверте випустить провізорів. А нині вони звітують перед державною екзаменаційною комісією, до складу якої ввійшли члени-кореспонденти НАН та АМН Іван Чекман, АМН Юрій Губський, АПН Володимир Коляденко, професори Ігор Зупанець, Дмитро Волох та інші не менш відомі й шановані вчені.

Першими розпочали захист своїх дипломних робіт випускники кафедри, яку очолює доктор фармацевтичних наук, професор Дмитро Волох. Майбутні провізори демонструють глибокі знання та вміння застосовувати результати досліджень на практиці. Вирішення проблем галузі вони вбачають у впровадженні сучасних технологій та новітніх досягнень.