Щоб м’ясо таки подешевшало

Не секрет, що головними невдачами нового уряду та його прихильники, і, звичайно, недоброзичливці називають кризу на ринках нафтопродуктів і м’яса, а також роботу з малим та середнім бізнесом.

Юлія Тимошенко зізнається, що уряду поки що не вдалося запобігти спекуляціям на ринку м’яса й утиску безпосередніх його виробників торговцями-посередниками. Тому не так давно в ході селекторної наради були розкритиковані Прем’єр-міністром керівники Києва, Житомирської, Вінницької та Дніпропетровської областей за неконтрольовану, за словами пані Юлії, ситуацію з цінами на м’ясо. У зв’язку з цим вона доручила головам держадміністрацій всіх областей до грудня розробити проекти із забезпечення регіонів м’ясом. Міністерства економіки та аграрної політики мають визначити потрібну кількість підприємств із виробництва м’яса яловичини, свинини і птиці у всіх областях та необхідні для цього ресурси.
Уряд також має намір сформувати реєстр виробників м’яса, які хочуть самостійно продавати свою продукцію. Для цього, як повідомили у прес-службі Кабміну, на всіх ринках мають бути відповідно організовані торгові місця. Це, на переконання уряду, дасть змогу припинити спекуляції на ринку м’яса.

Для формування реєстру виробників м’яса, які хочуть самостійно продавати свою продукцію на ринках, Кабмін встановив «гарячу» телефонну лінію 8(044)256-60-90, що працює щодня з 8-ї до 20-ї години. За цим телефоном виробники м’яса також можуть повідомити про проблеми, з якими вони зіткнулися.