Ціни в маршрутках «поїхали»

У маршрутному таксі № 455 побачив оголошення про вимушене підвищення вартості проїзду до 1 гривні 75 копійок. Запроваджуються нові тарифи.

Першим тарифи на проїзд на трьох маршрутах 11 червня, як ми писали, підвищило ТОВ «Рігель». У комунальній госпрозрахунковій службі перевезень КМДА повідомили, що розпорядження міської влади про підвищення тарифів у маршрутних таксі немає, що ТОВ «Рігель» самостійно ухвалило рішення щодо підвищення тарифів. Але перед цим компанія повинна була за три дні проінформувати пасажирів про зміну тарифів. Тож цей перевізник змушений був повернутися до попередніх тарифів, щоправда, лише на п’ять днів. А загалом згідно з постановою Кабінету Міністрів №1548 підприємство-перевізник має право самостійно ухвалювати цінове рішення, не погоджуючи його з міською владою.

 За словами начальника служби перевезень Івана Окочі, тендерний комітет, створений при Головному управлінні транспорту, ще 5 травня дав дозвіл на підвищення вартості проїзду в маршрутках. І з необхідністю підвищення цін погодилися всі причетні управління.

Тож ціни в маршрутках «поїхали». У Головному управлінні з питань цінової політики КМДА пояснили, що на маршрутах завдовжки до 5 км вартість проїзду становитиме не більш як 1 грн., від 5 до 10 км – 1,25 грн., від 10 до 15 км – 1,5 грн., від 15 до 20 км – 1,75 грн., понад 20 км, незалежно від довжини маршруту, – не більш як 2 грн.

Про причини підвищення вартості проїзду в маршрутках розповів Київський міський голова Олександр Омельченко (див. стор. 3).