У Землі таки є сестра?

Біля однієї з найближчих до нас зірок учені виявили планету, подібну до Землі. Її радіус удвічі більший від земного, повідомив Національний науковий фонд США. «Це найменша планета поза Сонячною системою, яку досі вдалося знайти», – заявив Пол Батлер з Інституту Карнегі у Вашингтоні.

Джеффрі Марсі, професор астрономії в Каліфорнійському університеті, додає: «Понад 2000 років тому грецькі філософи Аристотель і Епікур вели суперечки про існування інших подібних до Землі планет. І от тепер уперше у нас є докази існування твердої планети, що обертається навколо звичайної зірки».

Хоча вчені не мають прямих доказів, що ця планета тверда, її маса свідчить про те, що це не газовий гігант, такий, наприклад, як Юпітер. Щоправда, традиційного білкового життя на планеті бути не може. За оцінками астрономів, температура на поверхні планети від 200 до 400 градусів за Цельсієм.
Раніше вченим вдалося знайти три планети, що приблизно мають твердий склад, однак вони оберталися навколо пульсара, а не навколо звичайної зірки.