На пам’ять – шабля й квіти у вазоні

У київському Палаці спорту відбувся перший гучний концерт після «Євробачення» – виступ американського дивака Мобі за підтримки торгової марки «Лонгер». Незважаючи на певну альтернативність, навіть елітність його творчості, зал був заповнений ущерть, а ціни на квитки в перекупників не знижувалися навіть за кілька хвилин до початку концерту.

Те, що Мобі таки доїхав до Києва та відіграв більш-менш пристойний півторагодинний концерт, вселяє надії в серця меломанів: може, таки частіше приїздитимуть до столиці метри сучасної музики.

Розігрівала Мобі київська команда «Естетичне виховання»  – музиканти ще раз підвердили своє право називатися найпрофесійнішою українською групою. Хлопці виконали нові пісні й на ціле літо вирушили в студію: записувати  платівку.

Вередливий Мобі наявністю в Україні груп на кшталт «Естетичного виховання» залишився задоволеним ледь не більше, ніж своїм виступом. «Я люблю Київ», – вигукував він наприкінці концерту та стрибав по сцені, хоча на початку вів себе доволі стримано. Оскільки прес-конференцію артиста було відмінено, то саме ці кілька годин  Мобі використав, аби прогулятися містом. Кажуть, залишився в захваті та купив на пам’ять козацьку шаблю й квіти у вазоні.