Задля безпеки пасажира

Столична державтоінспекція в червні проводить комплекс профілактичних заходів під назвою «Автобус 2005». Інспектори посилять контроль за виїздом на маршрути автобусів. Здійснюватимуть перевірку технічного стану транспортних засобів, обов’язкового медичного огляду водіїв та дотримання перевізниками режиму їхньої праці й відпочинку.

Як повідомив заступник начальника столичної ДАІ Олександр Підшморга, з початку року з вини водіїв автобусів у Києві скоєно 20  дорожньо-транспортних пригод, що на 25 відсотків більше порівняно з минулим. Причина – велика кількість автобусів не проходить щоденної перевірки технічного стану. Багато підприємств та організацій здійснюють перевезення пасажирів не за встановленими маршрутами, без ліцензії, відповідного дозволу та дорожнього листа. Водії автобусів систематично порушують правила дорожнього руху, що призводить до створення аварійних ситуацій і ДТП.

Співробітники ДАІ в автогосподарствах, на автостанціях, кінцевих зупинках перевірятимуть запасні та аварійні виходи в автобусах, комплектацію засобами пожежегасіння та медичними аптечками. У разі виявлення фактів незаконного переобладнання автобусів та встановлення додаткових місць для сидіння до винних застосовуватимуться заходи передбачені законодавством. Державтоінспекція суворо реагуватиме на грубі порушення водіями правил перевезення людей, руху через залізничні переїзди, перевищення швидкості, керування транспортними засобами у стані сп’яніння та відсутність у маршрутних листах відміток про проходження техогляду транспортного засобу.