Злочинна «Тріада»

Столичне управління Служби безпеки України в результаті спецоперації підрозділу боротьби з організованою злочинністю в приватному будинку на Софіївській Борщагівці, що на околиці столиці, затримало 90 нелегальних мігрантів із Китаю.

Як повідомили в прес-службі столичного управління СБУ, приватний будинок, який орендували вихідці з Піднебесної, був своєрідною базою-в’язницею, де тримали викрадених у конкурентів нелегальних мігрантів. Члени китайського угруповання «Тріада» піддавали нелегалів фізичним тортурам, змушуючи телефонувати родичам на батьківщину і платити викуп. Коли ж організатори отримували своє, мандрівників невеликими групами в мікроавтобусах відправляли до прикордонних районів на Захід.

На момент спецоперації в підвалі було кілька десятків людей. Заручники, побачивши правоохоронців, підбігали до вікон та благали про допомогу, демонструючи сліди тортур на своєму тілі.

Узявши штурмом будинок, оперативники спецслужби знайшли вогнепальну зброю, наручники, закордонні паспорти КНР із російськими візами та кілька підроблених запрошень для туристичного в’їзду в Україну.

Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за кількома статтями Кримінального кодексу України, серед яких – незаконне позбавлення волі, здирництво та організація каналів незаконного переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон України.

За словами заступника начальника Київського УСБУ Миколи Мірошника, з початку року це вже шоста успішна операція спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю столичного УСБУ, зокрема – перекриття каналів нелегальної міграції. У результаті попередніх були виявлені й притягнуті до відповідальності виконавці та координатори злочинного бізнесу. А майже 100 затриманих нелегальних мігрантів з Афганістану, В’єтнаму, Пакистану органами МВС України депортовані на батьківщину.

Інф. «ВК»