Дорогими для мера стали схили Дніпра

Кажуть, що із часу зведення Лавра зсунулася в бік Дніпра на 200 метрів. А останнім часом тривожні сигнали від фахівців про нестійкість дніпрових круч почали надходити, коли вздовж схилів розпочалось активне будівництво.

Обвал у лаврських печерах також пов’язують із бездумним втручанням у природні процеси. А зведення будинку в Маріїнському парку активізувало зсувні процеси на великій площі. Про те, що небезпека існує, свідчить і розпорядження Київського міського голови, за яким впродовж 2006 року укріплюватимуть схили над Парковою дорогою на ділянці від Паркового мосту до Музичної естради.

Щоправда, ситуація поки що не катастрофічна, тож до 12 грудня замовникові робіт – комунальному підприємству «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» – доручено розробити і затвердити проектно-кошторисну документацію щодо зміцнення схилу. Цей, звісно, недешевий проект буде погоджено з Головним столичним управлінням культури, мистецтв та охорони культурної спадщини, а також Державною службою охорони культурної спадщини Міністерства культури і туризму України.