Про малих громадян і великий футбол

Радіо «Київ» започаткувало нову форму спілкування – проведення прес-конференцій у прямому ефірі. На зустріч із відомими людьми у студію запрошують колег з інших засобів масової інформації. Долучитися до розмови можуть і радіослухачі. Одним із недавніх гостей став міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Пан Павленко запевнив усіх: в Україні справді є реальна молодіжна політика. І, окрім міністерства, її втілює ціла низка молодіжних організацій. Проте вони об’єднують лише 5-7% молоді. Тому держава сприятиме розвитку цих об’єднань. Найкращі організації вже виграли ґранти на реалізацію своїх проектів.

Попередники Юрія Павленка не виконували свою безпосередню функцію, а обслуговували різноманітні акції, за що установу почали називати «міністерством фестивалів». Нині ж потрібно скласти чіткий план дій. Тому на День молоді Юрій Павленко обіцяє подати сформовану концепцію молодіжної політики. Значна увага в ній зосереджуватиметься на житловому кредитуванні, освіті, працевлаштуванні випускників вузів, а також на боротьбі з алкоголізмом, наркоманією та СНІДом. Але найголовніше – не закони, а реальні дії.

– Щодо державної молодіжної політики є багато законодавчих актів, – наголосив міністр, – проте вони робилися заради того, щоб створити документи, а не розв’язати проблему.

Найголовніше – забезпечити такі умови, аби молодь могла досягти успіхів у себе в країні, а не їхати за кордон. Пріоритетом є і захист безпритульних дітей. Зараз міністерство розробляє програму заходів на 2006-2010 роки, щоб забрати їх з вулиці.

– Передбачається низка різних дій: створення центрів реабілітації дітей, укомплектування служб у справах неповнолітніх, підтримка відповідних підрозділів міліції, – зауважив Юрій Павленко. На це в річному бюджеті виділено 70 мільйонів гривень.

Одразу після прес-конференції міністр полетів до Польщі, аби підписати угоду про спільну участь у конкурсі на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У жовтні оголосять трійку основних претендентів. Юрій Павленко впевнений: ми маємо реальні шанси.