Асиметрія око не радує

Будівництво готелю поблизу фунікулера вже стало причиною скандалу, оскільки через нього довелося ремонтувати колії старовинної транспортної споруди.

Ми запитали Київського міського голову Олександра Омельченка про його ставлення щодо такого втручання в історичне середовище Подолу.
– Спершу моє ставлення до цього будівництва було негативним, – сказав Олександр Омельченко. – Тому зателефонував начальнику Управління державного архітектурно-будівельного контролю Олександрові Ребицькому й попросив виїхати на об’єкт, аби призупинити будівництво. Що й було зроблено. Коли торік попередньо розглядалося технічне завдання на проект, йшлося про три офісні поверхи і мансарди. Тобто будівля не повинна була перевищувати рівень сусідніх будинків. А тут я побачив, що зводиться п’ятий поверх. Тепер архітектурно-містобудівна рада переглядатиме й уточнюватиме проект. Помітні дисгармонія, диспропорція та асиметрія будівлі. Це, як на мене, негативні ознаки. Якщо готель буде архітектурно привабливим, матиме замість даху перекриття, й під ним буде зимовий сад, гадаю, такий проект можна буде схвалити.